Accueil / Lec'h / Etrebroadel / Espanya. Després de la paròdia de justícia, ara la paròdia de democràcia

Espanya. Després de la paròdia de justícia, ara la paròdia de democràcia

 

Aquest dilluns 20 de maig, els presos polítics catalans han estat transportats emmanillats i acompanyats per policies al Congrés dels diputats i al Senat perquè prenguin possessió de la seua acta d’elegits. Malgrat haver estat elegits a les eleccions generals del 28 d’abril passat, el Tribunal Suprem no els reconeix la seua immunitat parlamentària i els priva de poder assistir lliurement a la sessió d’investidura (han estat ‘transportats’ per accessos reservats als edificis del Congrés i del Senat i solament han tingut dret de signar els papers abans de ser tornats immediatament a la presó). Mentre han estat presents als hemicicles no els han deixat reunir-se amb els seus equips, ni han tingut dret de contactar la premsa, ni de fer una roda de premsa. Fins i tot ara s’està alterant la llibertat de la premsa, prohibint als periodistes -el temps que els presos van ser allí- d’utilitzar els seus telèfons ni d’enregistrar cap imatge. Els diputats i el senador, malgrat haver signat la presa de possessió de la seua funció, no tenen autoritzats d’assistir a les sessions parlamentàries, i continuaran tancats sense haver estat condemnats en condició de presó preventiva, sense poder exercir llur activitat de parlamentaris. El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent ha expressat la seua « vergonya de veure en quines condicions Raül Romeva ha d’entrar al Senat » i Carles Puigdemont, des de Bèlgica, comenta que « Junqueras, Romeva, Rull, Turull i Sànchez han fet la demostració anant a recollir le seues actes de parlamentaris que són presos polítics de veritat ».

> Alà Baylac Ferrer